Anouk van Luijk Sran Vld / Facebook

Nederlandse jonge vrouw vermist op Cuba

tijd van publicatie Aangepast

Op Cuba wordt de 19-jarige Anouk van Luijk uit Hellevoetsluis vermist. Drie dagen geleden zou ze terugvliegen naar Nederland, maar ze kwam nooit aan op Schiphol.

Zaterdag werd voor het laatst iets van haar vernomen. Haar vader had 's middags, het was toen 06.00 uur 's ochtends op Cuba, telefonisch contact met haar. Ze was toen waarschijnlijk in Campo Florido, op zo'n 45 minuten van de binnenstad van Havana.

Tijdens het telefoongesprek meldde de jonge vrouw dat ze woensdag haar bankpas was verloren en geen geld meer had. Ze vertelde dat ze de hele nacht op straat had rondgezworven en dat ze zich ziek voelde.

Anouk van Luijk Sran Vld / Facebook

Haar vader adviseerde haar naar de Nederlandse ambassade te gaan, maar daar heeft ze zich niet gemeld. Die middag zou ze terugvliegen naar Nederland, maar ze bleek dus niet in het vliegtuig te zitten toen dat zondag aankwam op Schiphol. Sindsdien is er niets meer van Van Luijk vernomen.

"We zijn bang dat er iets ergs met haar is gebeurd", schrijft haar vader Wim van Luijk op Facebook, waar hij een oproep doet aan iedereen die naar Cuba reist of nu op Cuba is om naar haar uit te kijken. In een interview met het AD vertelt hij dat zijn dochter medicijnen slikt om psychoses te voorkomen.

Het contact met de autoriteiten verloopt volgens Wim van Luijk stroef. De politie wil alleen actie ondernemen als er sprake is van een misdaad of levensbedreigende situatie. De Nederlandse ambassade zegt volgens hem dat het geen taak van de ambassade is om te bellen met hotels en ziekenhuizen om uit te zoeken of zijn dochter er verblijft.

STER Reclame