Ajax waarschijnlijk zonder Dolberg tegen Sturm Graz

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ten Hag voor duel met Sturm Graz: 'Tadic is fit genoeg om te spelen'

Ajax moet het woensdag in de tweede voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz waarschijnlijk zonder Kasper Dolberg stellen. De Deense aanvaller heeft op de training een buikblessure opgelopen. "Achter zijn naam staat een heel groot vraagteken", aldus trainer Erik ten Hag op de persconferentie voor het thuisduel met de Oostenrijkers.

De aanwinsten Daley Blind en Dusan Tadic zitten bij de wedstrijdselectie, maar een basisplaats voor hen lijkt uitgesloten. Blind sloot drie weken geleden aan bij de selectie, Tadic trainde maandag voor het eerst mee.

"Blind zit nog in de opbouw. Of hij gaat starten, zullen jullie morgen zien", zei Ten Hag. "Tadic speelde een kleine drie weken geleden nog op het allerhoogste platform, het WK. Ik denk dat hij fit genoeg is om te spelen. Invallen is ook spelen."

De Ligt aanvoerder

Matthijs de Ligt draagt tegen Sturm Graz, net als in de laatste wedstrijden van het vorige seizoen, de aanvoerdersband. "We moeten het nog definitief vaststellen, maar tegen Sturm Graz is hij de aanvoerder", aldus Ten Hag. "Hij heeft het vorig seizoen uitstekend opgepakt en ik heb veel vertrouwen in hem."

Matthijs de Ligt tijdens de persconferentie ANP

Of het resultaat in de voorronde van de Champions League van invloed is op zijn toekomst, wilde De Ligt niet zeggen. "Dit is een persconferentie over Sturm Graz, niet over de toekomst van Matthijs de Ligt", zei de aanvoerder.

'Sterk, solide, stug'

Ten Hag omschreef tegenstander Sturm Graz als een "sterke, solide, stugge ploeg die gepassioneerd voetbal speelt". De vorige twee ontmoetingen met Oostenrijkse teams - Red Bull Salzburg in 2014 en Rapid Wien in 2015 - liepen slecht af voor de Amsterdammers. Toch heeft de Ajax-trainer goede moed.

"We hebben ons zo maximaal mogelijk voorbereid, wel met veel wisselingen", aldus Ten Hag. " We moeten dealen met de omstandigheden."

Bekenden

Ten Hag en collega-trainer Heiko Vogel zijn bekenden van elkaar. Ze werkten eerder samen in de jeugdopleiding van Bayern M√ľnchen.

"Ik zal hem morgen zeker spreken. Heiko is een goede collega, we hebben destijds veel inhoudelijke gesprekken gevoerd", aldus Ten Hag.

Mocht Ajax de tweede voorronde tegen Sturm Graz doorkomen, dan volgt een derde voorronde, waarin Standard Luik de tegenstander is. Wordt ook die horde genomen, dan kunnen de Amsterdammers zich via de play-offs eindelijk plaatsen voor het hoofdtoernooi.

De wedstrijd Ajax-Sturm Graz (aftrap 20.30 uur) in de tweede voorronde van de Champions League is te volgen via een liveblog op NOS.nl. Bij Langs de Lijn En Omstreken op Radio NPO 1 zijn flitsen te horen. In Nieuwsuur (NPO 2, 22.40 uur) en het Late Journaal (NPO 1, 00.00 uur) is een samenvatting van de wedstrijd te zien.

STER Reclame