Sarina Wiegman
NOS Voetbal

Wiegman weer op de nominatie voor beste vrouwencoach

Sarina Wiegman maakt kans om voor het tweede jaar op rij door de FIFA uitgeroepen te worden tot beste coach van een vrouwenelftal.

De wereldvoetbalbond heeft de nominaties voor beste coach (van een mannen- en vrouwenelftal) en beste speler (m/v) over het afgelopen seizoen vandaag gepresenteerd. Bondscoach Wiegman staat met Oranje bovenaan in de kwalificatiegroep voor het WK 2019 in Frankrijk. Op 24 september worden de winnaars bekendgemaakt.

Vorig jaar viel Wiegman in de prijzen na het behalen van de Europese titel met het Nederlands elftal. Lieke Martens werd toen door de FIFA gekozen als beste speelster. Dit keer is de aanvalster van FC Barcelona niet genomineerd.

Bij de coaches van mannenteams lijken Didier Deschamps (wereldkampioen met Frankrijk) en Zinedine Zidane (won voor het derde jaar op rij de Champions League met Real Madrid) de grootste kanshebbers.

Bij de spelers zijn alle grote namen vertegenwoordigd: Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Harry Kane, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Luka Modric, Mo Salah en Raphael Varane.

Bekijk in de video hieronder hoe vorig jaar op het FIFA-gala in Londen bekend werd gemaakt dat Wiegman werd gekozen tot beste coach van een vrouwenteam.

Sarina Wiegman beste coach van vrouwenteam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl