Getty Images

Het is een bijzonder gezicht: een heuse bloemenzee van 500 hectare strekt zich uit over de vlakte van Castelluccio di Norcia, in Umbrië het midden van Italië. Twee jaar geleden was hier niets meer van over doordat het gebied getroffen was door een zware aardbeving. Maar deze week rolde er een rood, geel en blauw tapijt uit waar veel toeristen op afkomen.

Bekijk hier de prachtige beelden van de bloemenzee in Castelluccio di Norcia:

Wilde bloemenzee tussen de Italiaanse linzen

Een lokale boer legt uit dat de gekleurde bloemen, die tussen de linzenplanten groeien, eigenlijk onkruid zijn. De bloemzaden zijn meegekomen met oude landbouwmachines die eerder ergens anders werden gebruikt voor het dorsen van graan.

Vorig jaar was er nog niets te zien op de vlakte. Het was toen namelijk extreem droog in het midden van Italië, waardoor de bloemen niet konden groeien.

Dit jaar staan ze dus wel in bloei, en daar komen een hoop toeristen op af. Een toerist noemt het "een hoekje van het aards paradijs". De klaprozen, madeliefjes en korenbloemen zijn niet alleen een mooi gezicht, maar hun stelen helpen de kwetsbare linzenplanten ook te ondersteunen.

Toerist maakt een foto in bloemenzee ANP

STER reclame