NOS Voetbal

Heracles haalt Duitse verdediger van Schalke 04

Heracles Almelo heeft de Duitse verdediger Lennart Czyborra overgenomen van Schalke 04. De 19-jarige jeugdinternational heeft in Almelo een contract getekend voor drie seizoenen.

Czyborra speelde in de jeugdopleidingen van Hertha BSC en Energie Cottbus en maakte in 2015 de overstap naar Schalke 04, waar hij in de beloftenteams uitkwam. De verdediger maakte onlangs zijn debuut in het Duitse nationale team onder 19.

Heracles, waar de Duitser Frank Wormuth sinds kort trainer is, is blij met de komst van Czyborra. "Hij heeft indruk gemaakt in de jeugdopleiding van Schalke 04 en heeft ook al in nationale jeugdelftallen van Duitsland gespeeld", zei technisch manager Mark-Jan Fledderus. "Met zijn komst hebben we de positie linksachter nu dubbel bezet en daarmee naar wens ingevuld."

Czyborra is de negende aanwinst van Heracles in deze zomer, na Jelle van Benthem, Zeki Erkilinc (FC Twente), Janis Blaswich (Borussia Mönchengladbach), Adrián Dalmau (Villarreal), Joey Konings (PSV), Yoëll van Nieff (FC Groningen), Maximilian Rossmann (SF Lotte) en Silvester van der Water (Almere City).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl