Philips bouwt onder meer ultrasound-apparatuur
NOS Nieuws

Omzet Philips blijft vlak

Philips is afgelopen kwartaal niet gegroeid. Het gezondheidstechnologiebedrijf maakte evenveel omzet als in dezelfde periode een jaar geleden: 4,3 miljard euro. Ongunstige wisselkoersen zaten het bedrijf dwars, omdat het internationaal handelt en dus ook in andere valuta zaken doet en de euro duur is.

Daarnaast zit de oude lichttak het bedrijf nog in de weg. Philips bracht dat onderdeel, wat eerst Philips Lighting heette en nu Signify, bijna twee jaar geleden naar de beurs om zich meer te gaan richten op gezondheidstechnologie. Het bedrijf bezit nog aandelen Signify, en die zijn de laatste maanden minder waard geworden en moet Philips afschrijven. Dat drukte de nettowinst met maar liefst 209 miljoen die daardoor uitkwam op een schamele 2 miljoen euro.

Zonder deze wisselkoerseffecten, waardedaling en stopgezette activiteiten meegerekend groeide de omzet van Philips wel, met zo'n 4 procent. Beleggers zijn desondanks teleurgesteld over het winstcijfer. Het aandeel Philips noteert kort na opening een verlies van 4,5 procent op 35 euro.

Meer scanners

Verder heeft het gezondheidstechnologiebedrijf meer bestellingen ontvangen. Het sloot onder andere deals met een ziekenhuis in München en een kliniek in Keulen. Daar mag Philips de komende jaren diagnose apparatuur leveren.

Dat is ook waar het bedrijf nu in groeit: apparaten als mri- en ct-scanners. Alles bij elkaar ontving Philips in het tweede kwartaal 9 procent meer bestellingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl