Max Verstappen na de Grand Prix van Duitsland ANP

Kort na de race op Hockenheim brak het noodweer boven het circuit los. Die hoosbui had Max Verstappen liever in de slotfase van de elfde grand prix van het seizoen gehad. Het marginale buitje dat nu tijdens de Grand Prix van Duitsland op het asfalt viel, kwam hem eigenlijk niet van pas.

"Dat werkte nu een beetje tegen ons. Vierde was onder deze omstandigheden maximaal", keek de Nederlander voor de camera van Ziggo terug op de Duitse GP.

Kort voordat het begon te regenen, koos Verstappen met Red Bull ervoor intermediate-banden onder de bolide te zetten. Forse regen bleef echter uit en twee ronden later kon de Nederlander opnieuw naar binnen voor andere banden. Een gok die zich dus niet uitbetaalde.

"Door de safetycar op de baan, kon iedereen nieuwe banden halen. Als er geen regen was gevallen, had ik voor het podium kunnen gaan", analyseerde hij zijn resultaat.

Samenvatting Duitse GP: Hamilton wint, Verstappen vierde Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Waar Lewis Hamilton, met behulp van de uitgevallen Sebastian Vettel, een klein wonder verrichtte door van P14 naar de zege te rijden, moest Verstappen in de slotfase toekijken hoe de prijzen werden verdeeld. "Mijn start was eigenlijk te goed, waarna ik werd afgeknepen door Räikkönen. Op het rechte stuk had ik daarna geen kans", meende de Nederlander.

Regen

Regen had nog uitkomst kunnen bieden. Die kwam er ook, maar niet in de mate waar de Nederlander op had gehoopt. "Normaal hoop je op regen. Na de crash van Vettel was het een beetje een chaos. Toen ik voor intermediates koos, regende het best hard in sector twee. Ik hoopte dat het over het hele circuit zou trekken, maar dat bleef uit. Volgende week in Hongarije gaan we weer proberen het goed te doen."

NOS-analist Jan Lammers concludeerde ook dat Verstappen het maximale eruit had gehaald. "In de eerste bocht gaat hij, in duel met Räikkönen, heel zorgzaam met zijn positie om. Daarna brengt hij in alle tumult de auto netjes thuis. Hij had duidelijk niet de auto om op het podium te staan."

STER reclame