Politieonderzoek zaterdag in de buurt van waar de vrouw werd aangevallen
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Verkrachte vrouw R'dam 'gewurgd met ketting' en nog niet aanspreekbaar

Voor de tweede achtereenvolgende dag doet de Rotterdamse politie een dringende oproep aan getuigen van de verkrachting van een jonge vrouw, gisterochtend vroeg in Rotterdam, om zich te melden. De vrouw raakte zwaargewond en is nog steeds niet aanspreekbaar, meldt de politie vanmiddag.

Voor zover bekend fietste de vrouw gisterochtend rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal naar haar woning aan de Herman Bavinckstraat. Ze kwam daar rond 05.30 uur aan. Kort nadat ze haar fiets buiten op straat op slot had, werd ze aangevallen. Ze raakte zodanig gewond dat zij met spoed moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie zette direct twintig mensen op de zaak. Die hebben gisteravond een buurtonderzoek gehouden. Ook zijn alle mogelijke routes die het slachtoffer heeft gereden in beeld gebracht en worden camerabeelden bekeken om een duidelijker signalement van de dader te krijgen.

Uitwisselingsstudente uit Indonesië

Volgens de politie gaat het om een man van rond de 20 met een donker getint uiterlijk, een donkere hoodie aan. Hij reed op een donkerkleurige fiets.

RTV Rijnmond meldt dat het slachtoffer een Indonesische uitwisselingsstudente aan de Erasmus Universiteit is. Direct na de verkrachting vingen buurtbewoners haar op. Tegen hen zei de vrouw dat ze al achtervolgd werd door de dader vanaf Avenue Concordia - ruim vijf minuten fietsen van de Herman Bavinckstraat. Daarna werd ze overmeesterd bij haar woning, sloeg de dader een fietsketting om haar nek en werd ze verkracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl