Robin Haase Pro Shots

Robin Haase is er niet in geslaagd om voor de zesde keer in zijn carrière de finale van een ATP-toernooi te bereiken. De Hagenaar boog in de halve eindstrijd in Umag met 3-6, 6-1, 2-6 voor Guido Pella.

Haase opende sterk, kwam op 3-1, maar daarna ging het mis. Hij kreeg het aan de stok met een bellende toeschouwer (schreeuwend: "je bent nu al drie keer gewaarschuwd en nog zit je te bellen! Lekker respectvol. Bedankt, hè!") en al foeterend verloor hij vijf games op rij.

Haase herstelde zich knap in de tweede set, maar in de derde set liet hij zich opnieuw uit zijn spel halen. Hij ergerde zich aan het luidruchtige publiek en leverde vanaf 2-2 vier games op rij in.

Haase spoelde even later de kater van de verloren partij weg met de winst in de finale van het dubbelspel. Hij versloeg met Matwé Middelkoop de Tsjechen Roman Jebavy en Jiri Vesely net 6-4, 6-4.

Het betekende voor Haase/Middelkoop de derde ATP-titel van het seizoen. Ze grepen eerder de eindzege in Pune (India) en Sofia (Bulgarije).

STER reclame