NOS Sport

Krumins na sterke race tweede op 3.000 meter in Londen

Atlete Krumins na tweede plaats in Londen: 'Een mooie EK-test'

Susan Krumins is bij Diamond League-wedstrijden in Londen na een sterke race tweede geworden op de 3.000 meter. De 32-jarige Krumins, die op de EK van 2014 brons won op de 5.000 meter, moest alleen Lilian Kasait Rengeruk voor zich dulden.

De Keniaanse, vorig jaar bij de wereldkampioenschappen veldlopen goed voor brons, was met 8.41,51 maar 0,32 seconde sneller dan Krumins.

Krumins leek in Londen kansrijk voor de zege. Met nog een ronde te gaan lag ze derde, achter twee Keniaanse vrouwen. Alleen Rengeruk hield vooraan stand in de lange sprint naar de finish. Ze bleef Krumins maar net voor.

Mooie EK-test

De Nederlandse atlete is in voorbereiding op de Europese kampioenschappen in Berlijn. Ze heeft zich op de 5.000 en 10.000 meter gekwalificeerd.

"Dit is een mooie test voor de EK. Ik wist zelf niet waar ik precies stond. Ik heb vooral getraind", zei de atlete, die te maken kreeg met een scheur in de peesplaat onder een voet. "Die scheur is geheeld, maar je moet weer leren de voet te belasten. Ik ben hier dus hartstikke blij mee."

Krumins, vorig jaar bij de wereldkampioenschappen in Londen vijfde op de 10.000 meter, wil op de EK in Berlijn beide afstanden doen. "De 10.000 meter staat als eerste op het programma en dan heb ik een paar dagen rust. Er zijn geen series op de 5.000 meter, dus in principe zijn beide afstanden in Berlijn prima te combineren."

Samuel blij met finale 100 meter bij Diamond League in Londen

Jamile Samuel werd zesde in de finale van de 100 meter. Ze had zich met 11,29 als langzaamste voor de eindstrijd geplaatst, maar verbeterde zich daarin flink met 11,14. Dat was slechts 0,02 boven haar persoonlijk record. Naomi Sedney strandde in de voorronde. Shelly-Ann Fraser-Pryce won in 10,98.

Samuel was blij. "Na de series dacht ik dat ik eruit lag. Mijn start was nog steeds niet goed, maar ik bleef lopen. Dan is die tijd gewoon goed", zei de sprintster.

Zondag komen nog meer Nederlandse atleten in actie tijdens de tweede dag van de Diamond League-wedstrijd in Londen. Dafne Schippers start dan op de 200 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl