Max Verstappen tijdens de vrije training op Hockenheim ANP
NOS Sport Autosport Formule 1

Verstappen rijdt baanrecord in training ondanks technisch probleem

Max Verstappen heeft bij de tweede vrije training voor de Grand Prix van Duitsland van zondag de snelste tijd gereden. De Red Bull-coureur ging op het circuit van Hockenheim rond in 1.13,085 en hield met dat baanrecord wereldkampioen Lewis Hamilton net achter zich.

De Britse winnaar van 2016 - vorig jaar deed de Formule 1 Duitsland niet aan en voor volgend seizoen staat de race evenmin op de kalender - had in zijn Mercedes 0,026 seconde meer nodig. Diens teamgenoot Valtteri Bottas kwam op 0,105 op de derde plaats uit.

Raar geluid

Verstappen had na een uur slechts veertien ronden op zijn naam staan, toen hij met een technisch probleem de pit opzocht. Hij klaagde over een raar geluid bij het terugschakelen. De Nederlander had op dat moment zijn snelste ronde al laten noteren.

Hij kwam nog wel terug op de baan, maar bleek er in die laatste paar minuten niet op uit om zijn toptijd te verbeteren. Veel belangrijker was het om erachter te komen hoe de auto zich hield.

Olielek

Verstappen stapte uiteindelijk met een goed humeur uit zijn bolide, hoewel die hem in de slotfase even in de steek leek te laten. "Er was geen groot probleem met de motor", deed hij monter uit de doeken. "Er was wat olielek. Dat moest gerepareerd worden. Alles is nu weer oké."

"De auto voelt erg goed aan. Op de rechte stukken verliezen we zes of zeven tiende, maar in het Motodrom winnen we juist terrein. Ik denk dat we dicht op Mercedes en Ferrari kunnen zitten, al zullen zij in de kwalificatie hun vermogen weer gaan opschroeven. Maar er bestaat een kans dat het gaat regenen. Misschien kan ik dan voor een verrassing zorgen."

Ricciardo dertiende

In de ochtenduren was Daniel Ricciardo nog de snelste geweest in de eerste vrije training. Met 1.13,525 was de Australiër 0,004 seconde sneller geweest dan Hamilton. Verstappen moest 0,189 toegeven op zijn teamgenoot en eindigde als derde.

Ricciardo kwam in de tweede training niet verder dan de dertiende tijd. Hij moest maar liefst 1,597 toegeven op zijn Nederlandse kompaan. Maar dat deerde hem niet. De kwalificatie van morgen is voor hem onbelangrijk geworden nu hij weet hij achter in het veld van start moet gaan zondag omdat hij voor de derde keer dit seizoen enkele onderdelen van zijn motor heeft vervangen.

"Ik ben alleen maar bezig geweest met het voorbereiden op de race", lichtte Ricciardo na afloop toe. "Van de laatste rij naar het podium... Dat is het grote doel voor zondag. Dat zijn fijne races. Met de racesnelheid zit het wel goed, de auto voelt prima."

Resultaat eerste en tweede vrije training GP Duitsland

STER reclame