Omroep Gelderland
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Laatste dag Vierdaagse: eerste deelnemers aangekomen op de Via Gladiola

De eerste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse zijn binnen. Zo'n 40.000 mensen begonnen vandaag aan de 'Dag van Cuijk'. Ze worden feestelijk onthaald op de Via Gladiola in het centrum van Nijmegen.

De eerste deelnemer die over de finish kwam was Ronald van Dort uit Ridderkerk. Vlak voor 08.30 uur kwam hij over de finish. De defensiemedewerker zit in een rolstoel omdat hij in 2008 zijn benen is verloren. Als bestuurder van een verkenningsvoertuig in Uruzgan reed hij op een bermbom. Van Dort nam deel aan de 40 kilometer en had net als alle andere militaire deelnemers tien kilo bepakking bij zich, schrijft Omroep Gelderland.

Bekijk hier hoe Ronald wordt binnengehaald aan de finish:

'Ik wil gewoon laten zien wat ik nog kan'

Gisteren vielen er 1225 lopers uit. Dat was meer dan in andere jaren op dag drie. Onder hen was een vrouw uit Oss die net één minuut te laat binnenkwam, maar de organisatie hield de eindtijd van 17.00 uur streng aan.

Omroep Gelderland

ANWB

Omdat er veel publiek wordt verwacht, waarschuwt de ANWB voor drukte rondom Nijmegen. "We zien de laatste jaren steevast files ontstaan op de snelwegen rond de stad", zegt Edwin Gerritssen van de ANWB in het NOS Radio 1 Journaal. "Vertrek op tijd of ga met het openbaar vervoer. De vervoerders zetten extra treinen en bussen in."

Op de laatste dag van de Vierdaagse steken de deelnemers de Maas over bij Cuijk. Voor de 75e keer bouwt Defensie daarvoor een pontonbrug. De Maas is vandaag tussen 07.00 en 15.30 gesloten voor de scheepvaart.

De Vierdaagsefeesten stevenen dit jaar af op een recordaantal bezoekers. De organisatie verwacht dat het totaal aantal bezoekers uit gaat komen op zo'n 1,6 miljoen mensen.

Advertentie via Ster.nl