Het vuur breidt zich snel uit
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Brandweer gaat vannacht door met blussen in Loonse en Drunense Duinen

De brandweer gaat de hele nacht door met blussen van een brand in De Loonse en Drunense Duinen. Het Brabantse natuurgebied is extreem droog; het vuur zit onder de grond.

Tot het donker is, houden twee legerhelikopters de bodem constant nat. Een woordvoerder: "Toen we even stopten met blussen omdat de Chinook-helikopters water gingen ophalen bij de roeivijver in Drunen, zag je dat het vuur meteen weer aanwakkerde."

De hele nacht zullen minstens vier brandweerwagens ingezet worden. Morgenochtend wordt gekeken hoe het ervoor staat. Dan kan ook een betere inschatting worden gemaakt hoeveel schade de natuur heeft geleden.

De brand woedt sinds begin van de middag: er zijn drie brandhaarden die dicht bij elkaar liggen. Door de windstilte breidt de brand niet verder uit, schrijft Omroep Brabant.

De politie onderzoekt hoe het vuur heeft kunnen ontstaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Maar of de oorzaak daadwerkelijk wordt achterhaald, is onzeker. "Veel sporen zijn door het vuur verloren gegaan", zegt een woordvoerder.

Advertentie via Ster.nl