Keizer en Meppelink beginnen EK in eigen land met winst Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De eerste dag van het vrouwentoernooi bij de EK beachvolleybal in eigen land is voor Nederland erg succesvol verlopen. Drie van de vier koppels wonnen hun eerste duel. Bij de mannen viel er minder te juichen.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink willen hoge ogen gooien bij dit EK en lieten dat direct zien door met 21-18, 21-14 te winnen van de Slowaken Andrea Strbova en Natalia Dubovcova.

Zowel Keizer als Meppelink werd als eens Europees kampioen, maar dan met Marleen van Iersel. Ze spelen pas net samen, omdat de 33-jarige Keizer twee jaar was gestopt en eind vorig jaar haar comeback maakte.

Ook Van Iersel en Stubbe maken indruk

Van Iersel vormt nu een koppel met Joy Stubbe. Zij zijn als achtste geplaatst en waren met 21-18, 21-1 veel te sterk voor de Tsjechischen Martina Bonnerova en Sarka Nakladalova.

Van Iersel en Stubbe direct op stoom bij EK Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Jolien Sinnema en Laura Bloem wonnen ook hun eerste wedstrijd, maar wildcarddeelnemers Sophie van Gestel en Marloes Wesselink begonnen met een nederlaag. Er zijn nog twee groepsduels te gaan.

Varenhorst en Bouter op stoom

Bij de mannen zijn Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter dicht bij de achtste finales. Zij wonnen ook hun tweede groepswedstrijd, met 21-19, 21-18 van de Oostenrijkers Tobias Winter en Julian Hörl.

Varenhorst wint weer: 'En mijn enkel is geen issue meer'

"En de enkel is goed. Dus dat is geen issue meer", zei Varenhorst na afloop, die het gewricht vorig week blesseerde. "We zijn niet een van de topteams, daarom zijn de kwartfinales onze doelstelling."

Dirk Boehlé en Steven van de Velde moesten na het winnen van het openingsduel nu een nederlaag incasseren, ondanks een matchpoint. Ook Jannes van der Ham en Sven Vismans verloren vandaag. Het was hun tweede nederlaag van dit EK.

Nederlaag Boehlé en Van de Velde ondanks matchpoint Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame