Joost Luiten ANP

Golfer Joost Luiten moet een operatie ondergaan aan zijn linkerpols. Hij staat tot het eind van het jaar aan de kant en mist dus ook het KLM Open in september.

Luiten kreeg in maart al last van zijn pols. Hij speelde met een injectie tegen de pijn nog wel een paar toernooien, maar de klachten gingen niet weg.

Eind mei werkte hij zijn laatste toernooi af. Op het PGA Championship in Engeland moest hij al na twee dagen naar huis.

Luiten: dit zijn vervelende dingen, maar ik ben wel opgelucht

Kwartiertje

"Door overbelasting over een heel lange periode is er extra calcium aangemaakt op het bot bij mijn pols. Daardoor is er een verdikking ontstaan. Als ik mijn pols beweeg, raken de pezen die verdikking van het bot en dat zorgt voor de irritatie en de pijn", aldus Luiten.

"Het positieve is dat de ingreep volgens chirurg Richard Koch niet heel spannend is. Hij denkt binnen een kwartiertje klaar te zijn. Nog veel belangrijker: na de operatie kan ik normaal gesproken weer jaren pijnvrij spelen."

Opgelucht

De 32-jarige Luiten is ondanks de tegenslag ook opgelucht. "De afgelopen weken heb ik keurig rust gehouden, de pols volledig ontzien. Maar de pijn werd niet minder. Dan slaat de twijfel soms toe en ga je aan het slechtste scenario denken. Gelukkig blijkt er dus niets ernstigs mis met de pols."

STER reclame