Usain Bolt droomt al langere tijd van een voetbalcarrière
NOS Voetbal

'Superman' Bolt krijgt kans als voetballer in Australië

Atletieklegende Usain Bolt krijgt misschien toch nog zijn gedroomde voetbalcarrière. De 31-jarige Jamaicaan heeft een principe-akkoord gesloten met Central Coast Mariners uit de Australische profcompetitie.

Er zitten nog wel een paar haken en ogen aan de overeenkomst. De voormalige topsprinter moet eerst nog op proef bij de Mariners en de Australische voetbalbond moet een deel van zijn salaris gaan betalen.

United & Dortmund

De achtvoudig olympisch kampioen zette na de WK van vorig jaar een punt achter zijn glansrijke atletiekcarrière en probeert sindsdien als voetballer aan de bak te komen. Hij trainde mee bij Manchester United, Borussia Dortmund en het bescheiden Strømsgodset IF uit Noorwegen, maar het lukte hem niet een contract af te dwingen.

Usain Bolt krijgt zijn spullen voor een proeftraining bij Borussia Dortmund

"Als hij mee kan komen, betekent dat enorme promotie voor de A-League", aldus voetbalmakelaar Tony Rallis, de deal voor Bolt mogelijk heeft gemaakt. "Hij is een ambitieuze atleet. De A-League had een held nodig en we kregen Superman."

Mariners-directeur Shaun Mielekamp is nog wat voorzichtiger. Hij wil eerst zien of Bolt goed genoeg kan voetballen. "Want als hij komt en het niveau niet aankan, is dat alleen maar slecht voor iedereen."

'Stadion vol'

"Maar als hij waarmaakt wat we van hem verwachten, dan zou dat geweldig zijn. Ik ben er zeker van dat het stadion dan elke keer vol zal zitten als hij voetbalschoenen aantrekt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl