Het EK beachvolleybal heeft in Apeldoorn de ideale opening gekregen. Het Nederlandse duo Dirk Boehlé en Steven van de Velde won tot vreugde van het publiek het eerste groepsduel met 21-18, 29-31, 15-9 van de Italianen Enrico Rossi en Marco Caminati.

EK beachvolleybal begint met Nederlandse succes Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Eigenlijk hadden Boehlé en Van de Velde de klus in twee sets moeten klaren, maar zes matchpoints waren in het tweede bedrijf niet aan hen besteed.

Het talent is er nog

Van de Velde liet met enkele fraaie punten zien nog altijd een groot talent te zijn. De 23-jarige beachvolleyballer verdween lange tijd van het toneel, omdat hij in 2016 veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van een jaar voor seks met een Engels meisje van twaalf.

Een jaar eerder had hij samen met Boehlé zijn grote doorbraak beleefd door Nederlands kampioen te worden. Sinds mei vorig jaar zijn de twee herenigd en opgeklommen naar de 46ste plaats op de wereldranglijst.

Opening

Voor hun wedstrijd bij het EK werd het toernooi feestelijk geopend. Toernooidirecteur Reinder Nummerdor onthulde in Apeldoorn de trofee en er waren veel dansers op het veld. De andere speelsteden zijn Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Toernooidirecteur Reinder Nummerdor onthult bij de opening de trofee van het EK beachvolleybal ANP

STER reclame