Aardverschuivingen en overstromingen teisteren China na zware regenval

tijd van publicatie

Na Japan en Taiwan worden nu ook delen van China geteisterd door hevige regenval. Meerdere gebieden in het land zijn ondergelopen waardoor de infrastructuur plat ligt. Duizenden mensen zijn inmiddels geƫvacueerd.

Volgens de staatsmedia zijn 241 rivieren in 24 provincies buiten hun oevers getreden door de regen. Vooral de provincie Sichuan in het midden van China is hard getroffen. Veel huizen staan onder water, bruggen en wegen zijn weggespoeld en landbouwgrond staan blank. Aardverschuivingen hebben wegen en een treinrails geblokkeerd.

Bekijk hier beelden van ondergelopen gebieden in de provincie Sichuan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Aardverschuivingen en overstromingen teisteren China na zware regenval

In het zuidwesten van de provincie wordt het verkeer opgehouden door stenen die van een bergwand zijn gevallen. Lokale overheden hebben teams ingezet om de wegen zo snel mogelijk weer vrij te maken. Uit voorzorg worden stukken van rotsen met explosieven losgeslagen om te voorkomen dat ze schade aanrichten of op mensen terechtkomen.

China wordt in de regentijd vaker getroffen door overstromingen, vaak met honderden doden tot gevolg. Tot nu toe zijn er dit jaar nog relatief weinig slachtoffers.

STER reclame