Alexander Brouwer (rechts) en Robert Meeuwsen op archiefbeeld
NOS Sport

Zand, strand en een bal: EK beachvolleybal van start

Het is een sportgekke zondag met de Tour, de WK-finale en de eindstrijd op Wimbledon. En in eigen land beginnen ook nog eens de EK beachvolleybal. De wedstrijden worden gespeeld in Utrecht, Rotterdam, Apeldoorn en Den Haag.

De vraag is echter: is er wel ruimte voor het beachvolleybal tussen al dat sportgeweld? "Ja", zegt toernooidirecteur Reinder Nummerdor vol overtuiging. "Ik verwacht bij de openingswedstrijd in Apeldoorn een volle bak. Het weer zit bovendien mee. Daar zijn we in onze sport wel afhankelijk van. En het lijkt geweldig te worden", zegt hij bij Langs de Lijn En Omstreken.

Als referentie heeft Nummerdor de WK van drie jaar geleden, ook in eigen land. "Dat was een megasucces en natuurlijk willen we nu nog beter. Maar dat kan alleen als er een Nederlands team wint dit keer", zegt hij met een knipoog. In 2015 verloor Nummerdor als speler de finale van het Braziliaanse duo Alison/Schmidt.

'Mensen noemen ons de favoriet, en dat is ook terecht'

Het toernooi vaart wel bij Nederlands succes, snapt ook Nummerdor. "Voor de kaartverkoop is het wel lekker. De kans dat de finales worden uitverkocht als er een Nederlands duo speelt, is natuurlijk een stuk groter. We hopen op Nederlandse teams op de laatste dag; dat is duidelijk."

Maar dat heeft Nummerdor natuurlijk niet in de hand. "Het toernooi is geslaagd als we het beachvolleybal opnieuw op de kaart hebben gezet. We willen voortborduren op de WK van drie jaar geleden en willen de sport groter en groter maken. De volleyballiefhebbers krijgen een week om van te smullen."

Want ook het niveau is volgens Nummerdor goed op de EK. "Het niveau is wereldtop. Dat moeten we niet onderschatten. Europa is gelijkwaardig aan bijvoorbeeld Brazilië en de Verenigde Staten. Het is een ongelooflijk hoog niveau."

De vier locaties van de EK

Den Haag (sportcampus Zuiderpark) Groepswedstrijden, knock-outfase t/m finales
Utrecht (Neude) Groepswedstrijden, knock-outfase t/m kwartfinales
Rotterdam (voor SS Rotterdam) Groepswedstrijden, knock-outfase t/m kwartfinales
Apeldoorn (Marktplein) Groepswedstrijden, knock-outfase t/m kwartfinales

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl