Grote pinstoring Maestro, maar problemen lijken verholpen

time icon
ANP

De landelijke pinstoring is voorbij. Uit het hele land kwamen vanaf 19.00 uur meldingen dat mensen niet konden pinnen met hun Maestro-betaalpas. De oorzaak blijkt een storing bij Maestro-eigenaar Mastercard te zijn. Even na 21.00 uur meldde het betalingsbedrijf dat de problemen waren opgelost.

Mensen konden onder meer niet betalen bij tankstations, winkels en ook niet bij het concert van Eminem in Nijmegen. Wel is bij sommige mensen geld afgeschreven van hun rekening, maar de betaling werd dus niet geaccepteerd door de pinautomaat.

Het is onbekend hoeveel mensen niet met de pin hebben kunnen betalen en hoeveel transacties zijn mislukt. Volgens Betaalvereniging Nederland had niet iedereen last van de storing en konden sommige mensen gewoon al die tijd pinnen.

Nederlandse vakantiegangers

Ook Nederlanders in het buitenland hadden last van de pinstoring. Zo konden vakantiegangers in restaurants hun avondmaaltijd niet overal afrekenen met de pinpas of creditcard.

Onder meer klanten van ABN Amro, Rabobank, ING en SNS hadden last van de pinstoring. Ook internationaal zeggen mensen dat Mastercard-creditcards werden geweigerd.

Vorige maand was er een grote storing bij Visa, waardoor Europese klanten urenlang niet konden afrekenen met hun creditcard.

Erik Jan Reijenga
@EJReijenga
Kan bij 2 tankstations niet pinnen. Landelijke pinstoring. #2018 #serious
11 maanden geleden
.
@NvHagenn
net 2 treinkaartjes afgeschreven maar niet kunnen krijgen via zo’n apparaat. (Pineda de mar, Spanje). Mogelijk door de #pinstoring ??
11 maanden geleden
Antti Vilpponen
@vilpponen
Serious Mastercard issue in Europe - just got stuck in a restaurant with an open bill, no cash and only credit cards from Mastercard. Didn’t have to do the dishes but agreed to pay it tomorrow.
11 maanden geleden

STER Reclame