De technische recherche doet onderzoek na de schietpartij ANP

Man schiet op mensen in Amsterdam, drie gewonden

time icon Aangepast

In de Amsterdamse wijk De Pijp heeft iemand mensen verwond met een vuurwapen. Volgens ooggetuigen stapte een man met een helm op zijn hoofd uit een auto bij koffiezaak Today in de Dusartstraat en begon te schieten.

De schietpartij vond plaats nabij de drukke Ceintuurbaan.

Drie mensen raakten gewond, zegt de politie. Een slachtoffer zou er slecht aan toe zijn. Het Parool schrijft dat het mogelijk om een poging tot liquidatie gaat. De zwaargewonde persoon zou de Pakistaans-Amsterdamse crimineel 'Zakob' zijn.

In de koffiezaak waarbij de schietpartij plaatsvond kwam volgens Het Parool ook geregeld de in januari geliquideerde Anass el Ajjoudi, in het criminele milieu beter bekend als 'Boeloeloe'. Ook de twee mannen die begin april werden beschoten in een café in De Pijp zouden bij dezelfde groep horen.

In de loop van de nacht is niet ver van de plek van de schietpartij, op de Stadionkade, een uitgebrande auto gevonden, mogelijk de wagen waarmee de dader ervandoor is gegaan.

Bekijk hieronder de afgezette plek waar de schietpartij was:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schietpartij bij Amsterdams café, drie gewonden

Even voor het schietincident was er in Amsterdam een ander voorval waarbij zou zijn geschoten, in de buurt van de Wibautstraat in Amsterdam-Oost. Daarbij vielen geen gewonden. Kort daarna hield de politie met getrokken wapen drie personen aan in een auto. Het is niet bekend of er een verband is tussen de incidenten.

De politie roept via Twitter getuigen van de schietpartij in De Pijp op zich te melden.

Politie Amsterdam eo
@Politie_Adam
Melding Oetgenstraat. Schoten gehoord. Agenten houden met getrokken wapen drie verdachten in auto aan. Onderzoek gestart. Wibautstraat en Oetgenstraat gedeeltelijk afgezet ivm sporen onderzoek.
11 maanden geleden

STER Reclame