Serena Williams in de halve finale op Wimbledon AFP
NOS Sport Tennis

Wimbledon: Williams bereikt eerste finale als moeder

Serena Williams kan zaterdag haar eerste titel pakken sinds de geboorte van dochter Alexis Olympia. De 36-jarige Amerikaanse plaatste zich voor de finale van Wimbledon dankzij een 6-2, 6-4 zege op Julia Görges.

Alleen Görges' landgenote Angelique Kerber kan Williams nog van haar achtste Wimbledon-titel afhouden. Kerber was eerder op donderdag te sterk voor Jelena Ostapenko, de Letse pupil van de Nederlandse coach Glen Schaap.

Görges, die Kiki Bertens uitschakelde in de kwartfinale, hield vijf games stand tegen Williams. Bij 2-3 zag ze op breakpoint tegen een forehand in de tramrails belanden en bij 2-5 (0-40) overkwam haar dat, weer na een lange rally, opnieuw.

Tweede set

Ook in de tweede set van het duel tussen de servicekanonnen - Görges sloeg op weg naar de halve finales 44 aces, Williams 39 - was de Duitse aanvankelijk de evenknie van de Amerikaanse.

Serena Williams won Wimbledon al zeven keer Pro Shots

Opnieuw hield Görges vijf games stand, maar weer leverde de nummer dertien van de wereld toen haar service in. Ze zag op breakpoint een backhanddropshot, via de netband, aan de voor haar verkeerde kant van het net belanden.

Anders dan in de eerste set behield de Duitse bij 2-5 haar service en kwam ze door een break op 4-5. Wat volgde was echter een anticlimax: Görges werd op love gebroken in een game met drie onnodige fouten en een dubbele fout. Einde wedstrijd.

STER reclame