Kroaten uitzinnig van vreugde, 'het gaat helemaal los in Zagreb'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fans vieren de doelpunten met bier en fakkels

Het centrale plein van Zagreb staat vol uitzinnige fans van het Kroatische nationale elftal na de 2-1 overwinning op Engeland. "Er is een onwijs kabaal, het gaat helemaal los hier", zegt correspondent Mitra Nazar, die moeite moet doen om boven het geluid uit te komen.

Nazar zegt dat veel Kroaten van tevoren nog terugdachten aan de vorige keer dat ze zo dicht bij een WK-finale waren. "Iedereen heeft het over 1998 toen ze net niet de finale haalden, en nu dus uiteindelijk wel. Dat is voor dit kleine landje met vier miljoen inwoners toch een hele prestatie."

De feesten gaan waarschijnlijk nog door tot diep in de nacht. "Ik hoop alleen dat ze de stad een beetje heel houden zodat er zondag ook nog iets te vieren valt, maar hier gaat het feest nog wel even door."

Teleurgestelde Britten

In Engeland is het een heel ander verhaal, zegt correspondent Tim de Wit vanuit Hyde Park. "Het veld loopt langzaam leeg, overal liggen plastic bekers op de grond en mensen gaan met een enorm teleurgesteld gezicht naar huis toe. Wat een drama voor de Engelsen.

Uiteindelijk scoorde Kroatiƫ diep in de verlenging de winnende treffer en dat is des te zuurder, vertelt De Wit. "Ze waren er zo dichtbij, dat maakt de teleurstelling zo groot."

Veel Britten vragen zich af hoelang het gaat duren voor een WK-finale weer in zicht komt. "Deze klap komt heel hard aan. England is coming home, maar dan wel vier dagen te vroeg."

STER Reclame