In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Crisis bij MC Slotervaart: tien specialisten weg

Ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam schrapt tien banen bij de medisch specialisten. Het ziekenhuis zit in een crisis door de slechte financiële resultaten van de afgelopen jaren.

Gehoopt wordt dat gedwongen ontslagen niet nodig zijn. Mogelijk kunnen de medisch specialisten bij een andere kliniek aan de slag. De medewerkers die kunnen blijven, zullen meer werk moeten verzetten.

De artsen trokken in mei al aan de bel bij de raad van bestuur. In een brandbrief schreven ze dat ze zich grote zorgen maken over hoe de bestuursleden de crisis aanpakken. "Wij denken dat de huidige aanpak van de RvB zal leiden tot een faillissement", stond in de brief.

Maar de vrees voor een bankroet is onterecht, zegt bestuursvoorzitter Willem de Boer tegen AT5 en de regionale omroep NH. "Wij gaan deze crisis overleven. Het Slotervaart heeft de afgelopen veertig jaar al meerdere crises overleefd." Wel geeft hij toe dat hij intern beter had kunnen communiceren over de penibele situatie.

Naar de bank

De komende jaren heeft het ziekenhuis nog 15 tot 20 miljoen euro nodig voor achterstallig onderhoud aan het gebouw. Geld dat het ziekenhuis niet heeft. De Boer: "Daarvoor zullen we naar de bank moeten."

Het ziekenhuis is eigendom van zorgondernemer Loek Winter, die het met Willem de Boer in 2013 overnam. Ze wilden binnen vijf jaar vijf ziekenhuizen overnemen om de zorg efficiënter te maken. Maar het bleef bij twee ziekenhuizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl