Geen gevaar voor volksgezondheid na brand in accu-opslag Nunspeet

time icon Aangepast
SPS Media/Stefan Verkerk

In Nunspeet zijn gisteravond 300 mensen geƫvacueerd na een grote brand in een bedrijvencomplex. De brand ontstond halverwege de middag en woedde onder meer in een opslag van een fabrikant van e-bikes. In het pand aan de Hullerweg lagen 6000 accu's en 3000 fietsen met accu opgeslagen.

Bewoners werden opgeroepen om naar vrienden of familie te gaan. Het ging om zo'n 120 huizen in twee straten die uit voorzorg werden ontruimd, omdat er wellicht schadelijke stoffen in de lucht zaten. Tientallen bewoners hadden last van prikkende ogen.

Rond 2.00 uur vannacht mochten bewoners terugkeren. Uit metingen van het RIVM en de brandweer bleek dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid.

Speciale containers

De brand was in de loop van de avond al onder controle, maar de brandweer is nog de hele nacht bezig met het opruimen van de accu's. Ze worden uit het pand gehaald en in speciale containers gelegd. Daar blijven ze drie weken liggen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, meldt Omroep Gelderland.

Omwonenden filmden de brand:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Brand in accu-opslag Nunspeet
Dit is een artikel van

STER Reclame