Sarah Palin en Sacha Baron Cohen EPA

Sarah Palin reist hele land door voor nepinterview met 'Ali G'

tijd van publicatie

De Britse komiek Sacha Baron Cohen, in Nederland bekend van zijn typetjes als Ali G en Borat, heeft zich met opnames van een nieuw televisieprogramma de woede van de Amerikaanse oud-vicepresidentskandidaat Sarah Palin op zijn hals gehaald.

Cohen deed zich voor als een gehandicapte oorlogsveteraan, zittend in een rolstoel, die een historische documentaire aan het maken was voor de Amerikaanse televisie. Palin reisde het hele land door om samen met haar dochter geïnterviewd te worden door Cohen in Washington DC. In het gesprek dreef hij al snel de spot met veteranen, schrijft Palin in een post op Facebook.

"Uit respect voor wat ik dacht dat een serieus gesprek was met iemand die in het leger heeft gezeten, zat ik het lange interview uit, dat vol sarcasme zat." Uiteindelijk had ze er genoeg van, deed haar microfoon af en verliet de studio.

Zieke cultuur

Palin is op zijn zachtst gezegd not amused. Ze wil dat Cohen en zender CBS de opbrengsten van het programma doneren aan de Amerikaanse veteranen. "Maak politici en onschuldige publieke figuren zoveel belachelijk als je wilt, maar hoe durf je mensen te bespotten die hebben gevochten voor ons land? Wat enorm ziek."

Ook klaagt ze dat ze na het interview opzettelijk bij het verkeerde vliegveld in Washington DC was afgezet, zodat ze haar vlucht naar Alaska zou missen. "Ik schrijf dit omdat dit het zoveelste voorbeeld is van de zieke cultuur in de media- en entertainment-industrie van tegenwoordig."

Cheney en waterboarden

Voor het programma zou Cohen naast Palin ook oud-minister van Defensie Dick Cheney, oud-generaal David Petraeus en Democratische senator Bernie Sanders hebben 'geïnterviewd'.

Aan Dick Cheney heeft Cohen gevraagd om zijn waterboard-uitrusting (een martelmethode die de CIA gebruikte in Guantánamo Bay) te signeren. Althans, als we een promo mogen geloven die Cohen op Twitter plaatste.

STER Reclame