SPS Media/Stefan Verkerk

In Nunspeet woedt sinds vanmiddag een grote brand in een bedrijvencomplex. In het gebouw liggen onder meer accu's van elektrische fietsen opgeslagen. Het gaat om een opslagruimte van Stella Fietsen, een fabrikant van e-bikes.

De brand is inmiddels onder controle, maar waarschijnlijk zijn door de accu's schadelijke stoffen vrijgekomen. Tientallen mensen in de omgeving hebben last van prikkende ogen, meldt de brandweer.

Mensen die in het gebied wonen waar de rook naartoe trok, werden via NL-Alerts opgeroepen naar binnen te gaan en ramen en deuren dicht te houden. De brandweer en het RIVM doen metingen om te kijken hoe gevaarlijk de rook is. De resultaten daarvan worden vanavond verwacht.

Speciale bakken

De accu's worden door de brandweer veiliggesteld door ze in speciale bakken onder te dompelen. Daar blijven ze drie weken in liggen. Het pand is niet meer te redden. De brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met nablussen. Het is nog niet bekend hoe de brand kon ontstaan.

De zoon van de eigenaar van het gebouw zegt tegen Omroep Gelderland dat het gaat om een pand van 2000 vierkante meter. In het gebouw zitten meerdere bedrijven en een appartement, waar een gezin met twee kinderen woonde. Er zijn geen gewonden.

STER reclame