Krajicek: Kiki kán Wimbledon winnen

Kiki Bertens wint de derde ronde van Williams REUTERS

Voor het eerst sinds 2007 staat er weer een Nederlandse tennisster in de kwartfinales van Wimbledon. Toen was het Michaëlla Krajicek, dit jaar Kiki Bertens. Bertens speelt later vandaag haar kwartfinale tegen Julia Görges.

De goede prestaties worden ook gevolgd door de oud-tennissers die vandaag in actie kwamen bij het invitatietoernooi. Bijvoorbeeld door Richard Krajicek, Wimbledonwinnaar in 1996. Hij kijkt zelfs al verder dan de kwartfinale.

Het kán

Op de vraag of Bertens ook het toernooi zou kunnen winnen, zegt hij: "Het kan. Ik denk het niet, maar het kán. Alle acht de meisjes die nu nog in het toernooi zitten, kunnen winnen. Normaal zou je zeggen Serena, maar die speelt niet op haar best. Ze speelt niet slecht, maar niet top. Kiki kan verliezen, maar waarom zou ze niet nog een, twee of drie wedstrijden kunnen winnen. "

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tenniskampioenen: alles is mogelijk voor Kiki

Fed Cup-captain Paul Haarhuis waarschuwt dat er nog wel wat moet gebeuren voordat het zover is: "Dat meisje waar ze vandaag tegen speelt, Görges, staat niet voor niets dertiende op de ranglijst, Kerber en Serena (Williams) zitten er nog in. Zij hebben kwartfinales, halve finales en finales gewonnen en zijn allebei nummer 1 van de wereld geweest. De tegenstanders zijn dus nog wel aanwezig. Maar het is fantastisch dat ze hier staat. Ze moet er niet tevreden mee zijn, en dat is ze volgens mij ook niet. Omdat er wel meer kán.

Clijsters: alles is mogelijk

Kim Clijsters volgde de verrichtingen van Bertens op de voet. Ze versloeg de wedstrijd tegen Venus Williams -die Bertens in drie sets won- en die tegen Karolina Pliskova als commentator voor de televisie. "Ze staat goed te tennissen. Tegen Venus zag je de zenuwen opstapelen, maar in de derde set heeft ze haar beste tennis gespeeld tegen een Venus die ook haar beste tennis speelde. Dat geeft veel vertrouwen. Tegen Pliskova stond ze de bal goed te raken en goed te bewegen. Dat zag je."

Nu de toptien van de wereld al uitgeschakeld is in Londen, ligt de weg naar een mogelijke titel open, beseft ook Clijsters. Zelfs voor Bertens die liever op gravel speelt dan op gras. "Ik speelde zelf niet graag op gravel, maar heb er wel lang mijn beste resultaten op gehaald. Er is zeker wat mogelijk. Alles eigenlijk. Alle meisjes zullen geloven dat dit jaar hun jaar kan zijn. "

STER Reclame