NOS Voetbal

De magie van Parijs maakt 40-jarige Buffon zo blij als een kind

Buffon (40) zo blij als een kind bij presentatie bij PSG

"Gigi Buffon, jelelele!" Zelden zal een 40-jarige doelman zo zijn toegezongen bij zijn nieuwe club. Gianluigi Buffon genoot er maandag met volle teugen van in Parijs, nam zelf ook vuurwerk in zijn hand en deed vrolijk mee.

Duizenden fans van Paris Saint-Germain kwamen hun nieuwste selectielid een warm welkom heten. De Italiaan is natuurlijk ook geen doorsnee keeper. Na 23 seizoenen in zijn thuisland gaat hij voor het eerst bij een buitenlandse club spelen.

De magie van Parijs

In mei nam de 175-voudig international afscheid bij Juventus na 17 jaar, 9 titels en 3 bekers. Maar de oude krijger is nog lang niet uitgespeeld, zo vertelde hij tijdens zijn presentatie.

"Ik voel een speciale energie hier en ik weet niet of het komt door mijn humeur, door de magie van Parijs, door de fans, het elftal of de voorzitter die mij per se wilde hebben. Allemaal bedankt in ieder geval!"

Buffon beschikt over een prijzenkast om je vingers bij af te likken - denk naast de prijzen met Juventus maar eens aan de wereldtitel van Italië in 2006 - maar één grote prijs ontbreekt nog: de Champions League. Drie keer ging een finale verloren.

Ook Paris Saint-Germain lukte het ondanks de vele investeringen nog niet om de felbegeerde cup te winnen. "Ik denk niet dat het een obsessie voor mij of PSG is", verklaarde Buffon desondanks.

"Ik heb deze aanbieding geaccepteerd, omdat ik hier als mens en speler kan groeien." Hij heeft getekend voor één seizoen en zou daarvoor zo'n zeven miljoen euro krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl