Rafael Nadal
NOS Sport

Eerste Wimbledon-kwartfinale Nadal sinds 2011, Djokovic evenaart Connors

Rafael Nadal heeft zich voor het eerst in zeven jaar geplaatst voor de laatste acht op Wimbledon. De als tweede geplaatste Spanjaard gunde de Tsjech Jirí Veselý geen set: 6-3, 6-3, 6-4.

Nadal, die het toernooi in 2008 en 2010 won, treft in de kwartfinales de winnaar van de partij tussen de Fransman Gilles Simon en Juan Martín de Potro.

Vanwege de invallende duisternis werd dat duel afgebroken. De Argentijn leidde op dat moment met 7-6 (1), 7-6 (5), 5-7.

Novak Djokovic

Novak Djokovic drong met een overtuigende zege op Karen Chatsjanov door tot de kwartfinales: 6-4, 6-2, 6-2. De Rus brak de drievoudig Wimbledon-winnaar in de openingsgame, maar daarna was de Serviër gauw bij de les.

Djokovic heerste in de rally's en stond na de eerste set geen breakpoint meer toe. In Londen staat hij voor de 41ste keer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. De Serviër evenaart daarmee Jimmy Connors.

Djokovic neemt het in de kwartfinales op tegen de Japanner Kei Nishikori.

Roger Federer bleef ook zijn vierde partij op Wimbledon zonder setverlies. De 36-jarige titelverdediger bereikte de kwartfinales door een 6-0, 7-5, 6-4 zege op Adrian Mannarino.

De als 22ste geplaatste Fransman, die in de vijf voorgaande wedstrijden tegen Federer welgeteld één set had gewonnen, werd in de slechts zestien minuten durende eerste set gedeclasseerd. Meer dan vijf punten zaten er niet in voor Mannarino.

Federer, die vorig jaar zijn achtste titel op Wimbledon extra cachet gaf door geen set in te leveren, heeft nu al 32 sets op rij gewonnen op het gras in Londen. Hij speelt nu tegen Kevin Anderson, die van Gaël Monfils won: 7-6 (4), 7-6 (2), 5-7, 7-6 (4).

Roger Federer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl