Politie patrouilleert na aanslag in Sousse in 2015 ANP

In Tunesië zijn bij een aanval op een politie-eenheid zeker zes doden gevallen. Volgens de Tunesische minister van Binnenlandse Zaken zijn ze omgekomen door een explosief. Drie agenten zijn gewond geraakt. Het is de zwaarste aanslag in het land sinds 2015.

Het gebeurde in het westen van Tunesië, dicht bij de grens met Algerije. De agenten van de plaats Ghardimaou in de provincie Jendouba, waren bezig met een reguliere ronde toen ze in een hinderlaag reden van een gewapende groep.

Volgens staatspersbureau TAP werd de voorste van twee politiewagens met een granaat bekogeld toen ze in afgelegen bergachtig gebied reden. Daarna zou een vuurgevecht zijn ontstaan. Het persbureau heeft het over negen doden, maar dat hebben de veiligheidsdiensten niet bevestigd.

Daders

Over de achtergrond van de daders is nog niets bekend. Ook is onduidelijk hoeveel het er zijn en of ze gewond zijn geraakt. Het bergachtige grensgebied wordt vaak door jihadisten als basis gebruikt.

"We zullen onze martelaren wreken", liet de minister van Binnenlandse Zaken weten. Hij is door de premier naar het gebied gestuurd om erop toe te zien dat de aanvallers gevonden worden.

2015

Tunesië was in 2015 doelwit van drie grote aanslagen, waarbij veel toeristen om het leven kwamen. In maart was er een aanslag in het Bardo-museum in Tunis. Een paar maanden later was er een schietpartij op het strand van badplaats Sousse. In november 2015 werd een bus van de Tunesische presidentiële garde aangevallen. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen werd opgeëist door Islamitische Staat.

STER reclame