archieffoto van een lid van No Surrender
NOS Nieuws

Captain van No Surrender aangehouden in Duitsland

De Duitse politie heeft in Frankfurt een van de lokale captains van motorclub No Surrender, Corin D., aangehouden. De Tilburger had zich in januari moeten melden om een celstraf van 3,5 jaar uit te zitten voor deelname aan een criminele organisatie, maar kwam niet opdagen en was sindsdien voortvluchtig.

De Duitse politie kwam hem op het spoor door nauwe samenwerking met de Nederlandse politie. Volgens het Landelijk Parket wordt hij binnenkort overgedragen aan de Nederlandse justitie.

Party King

Corin D. was de leider van de Tilburgse tak van de No Surrender, een van de grotere 'chapters' van de motorclub. D., die woonde in de volksbuurt Broekhoven, is een bekende figuur in het Tilburgse criminele circuit.

D. werd opgepakt in de operatie 'Trefpunt', een politieonderzoek dat zich concentreerde op ontmoetingen bij het bedrijf Party King. Het cateringbedrijf in Best was een ontmoetingsplaats voor drugscriminelen en verhandelde grondstoffen voor synthetische drugs. Ook de criminele organisatie waartoe D. behoort kocht daar grondstoffen in. Dat D. ook zelf harddrugs verhandelde, werd niet bewezen.

Captain Henk

Vandaag werd ook bekend dat de 'world captain' van No Surrender, Henk Kuipers, stopt als leider van de motorclub en No Surrender met zo'n veertig anderen verlaat. 'Captain Henk' zit sinds eind vorig jaar vast.

Het Openbaar Ministerie kondigde eind 2017 aan de mogelijkheden van een verbod op No Surrender te onderzoeken, maar is sindsdien nog geen officiële procedure begonnen tegen de motorclub. Onlangs zijn wel Bandidos en Satudarah, inclusief aanpalende verenigingen, verboden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl