Federer zonder problemen naar vierde ronde Wimbledon

Roger Feder in actie op Wimbledon AFP

Roger Federer (1) heeft probleemloos de vierde ronde van Wimbledon gehaald. Hij won soepel van de Duitser Jan-Lennard Struff. De Zwitserse titelhouder was in drie sets klaar en gaf geen breekkans weg: 6-3, 7-5 en 6-2. Voor Struff was het bereiken van de derde ronde op een grandslamtoernooi al een prestatie, dat lukte hem in 19 eerdere pogingen niet.

John Isner EPA

John Isner had ook weinig moeite om de vierde ronde te halen. Hij maakte in anderhalf uur korte metten met de Moldaviër Radu Albot: 6-3, 6-3 en 6-4. Albot kreeg - net als Struff - geen breekpunt.

Ook Kevin Anderson haalde de vierde ronde, dat deed hij ten koste van Philipp Kohlschreiber. Anderson was in drie sets te sterk: 6-3, 7-5, 7-5. De kans voor Kohlschreiber kwam in de tweede set, maar op setpunt sloeg hij de bal in het net.

De opslag van Anderson bleek opnieuw een dodelijk wapen: hij sloeg 22 aces en won 53 van de 61 punten (87%) op zijn eerste service. Anderson, vorig jaar nog finalist op de US Open, haalde in Londen vier keer de vierde ronde.

Kevin Anderson op Wimbledon AFP

Gaël Monfils haalde voor het eerst de laatste zestien. De Fransman klopte Sam Querrey met 5-7, 6-4, 6-4, 6-2. Querrey (11) vorig jaar halvefinalist, gedijt goed op gras met zijn keiharde service (22 aces) en scherpe volleys. Maar uitgerekend in het volleren moest hij zijn meerdere erkennen in Monfils, die het publiek op zijn hand kreeg met acrobatische toeren en een hele reeks magistrale passeerslagen.

Gaandeweg kreeg Monfils ook meer vat op de service van Querrey. Met solide returns haalde hij de angel uit het spel van de Amerikaan (11), die niet in staat bleek uit een ander vaatje te tappen.

Wimbledon
@Wimbledon
While producing a career-best at #Wimbledon, @Gael_Monfils wowed the crowds in typical fashion...
7 maanden geleden

STER Reclame