Kiki Bertens
NOS Sport•

Bertens stunt tegen Venus Williams

Kiki Bertens heeft voor het eerst de achtste finales gehaald op Wimbledon. In een zenuwslopende wedstrijd won ze met 6-2, 6-7(5) en 8-6 van Venus Williams, vijfvoudig kampioene op Wimbledon.

Even dreigde Bertens aan de spanning ten onder te gaan tegen Williams, net als eerder dit jaar in Miami. Toen stond ze met 4-1 voor in de derde set, miste ze drie matchpoints en verloor ze alsnog. Nu won ze de eerste set met een ace op setpunt en was ze een groot deel van de tweede set ook echt oppermachtig. Maar bij 4-2 verdween de agressiviteit uit haar spel.

De 38-jarige Williams - in 2008 voor het laatst de beste op Wimbledon - profiteerde van de inzinking bij Bertens die strakker gespannen stond dan haar racket. Met de zege binnen handbereik ging het ineens mis bij Bertens, die bij 5-4 voor de set serveerde en zes missers op rij produceerde. De Amerikaanse bleef kalm en pakte de set in de tiebreak.

Bertens toont wilskracht

Williams brak Bertens in de derde set, maar de wilskracht keerde terug bij de Wateringse. Ze kwam snel langszij, won haar opslaggames met overtuiging en sloeg bij 7-6 toe op haar derde wedstrijdpunt.

Bertens is pas de tweede Nederlandse die van een van de Williams-zusjes weet te winnen. Brenda Schultz presteerde dat in 1996 in Oakland, maar toen was Serena Williams pas 16.

In de vierde ronde speelt Bertens tegen de Tsjechische Karolina Plísková.

Venus Williams in het duel met Kiki Bertens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl