Nick Bood met zijn vader Eigen foto

De 17-jarige verdachte van de moord op een tiener uit Assendelft, vorig jaar april, is veroordeeld tot de maximale straf voor minderjarigen: een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Volgens de rechter in Haarlem handelde hij met voorbedachten rade.

Een tweede verdachte (19) werd vrijgesproken van moord, maar kreeg wel drie maanden jeugddetentie wegens de mishandeling van het slachtoffer, Nick Bood.

Vlindermes

Het motief voor de moord is niet helemaal opgehelderd, maar justitie vermoedt dat Bood wiet zou regelen voor het duo maar er zelf met het geld - een paar honderd euro - vandoor ging. Nadat Bood vervolgens op verzoek van de twee naar het centrum van Zaandam was gekomen, werd hij daar vrijwel meteen mishandeld. De 17-jarige jongen stak hem dood met een vlindermes.

De straf die de rechter heeft opgelegd komt overeen met de eis van de officier van justitie. NH Nieuws meldt dat de 17-jarige jongen zijn celstraf al heeft uitgezeten. Hij zit nu in een inrichting. De tweede verdachte heeft zijn drie maanden jeugddetentie achter de rug.

STER reclame