1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS
NOS Nieuws

Vmbo'ers Maastricht: 'Extra zuur, vandaag zouden we het diploma ophalen'

Leerlingen van het VMBO Maastricht krijgen vandaag en morgen te horen hoe ze alsnog kunnen slagen. Veel van hen zullen in de zomer examens moeten inhalen.

Vorige maand kregen de leerlingen van de school te horen dat ze geen diploma kregen. Ouders en kinderen verzamelden zich vanochtend op school om te horen welke examens ze moeten overdoen. "Eigenlijk zouden we vandaag hiernaartoe komen om het diploma op te halen", zei een moeder die samen met haar dochter naar het gesprek ging. "Dat maakt het extra zuur."

Na afloop van het gesprek weet haar dochter wat ze moet doen om alsnog haar diploma te halen: "Ik kreeg eerst te horen dat ik maatschappijleer en Engels moet inhalen, maar nu moet ik ook het vak inhalen waar ik het slechtst in ben: wiskunde."

Bekijk hieronder meer reacties van leerlingen en hun ouders:

'Ik moet het vak inhalen waar ik het slechtst in ben, wiskunde'

Een andere moeder en dochter weten inmiddels ook waar ze aan toe zijn. "Ze hoeft maar vijf vakken in te halen en geen twintig, zoals we eerst dachten", zei de moeder. "Ze krijgt een week nog extra les. Daarna kan ze de toetsen herkansen."

De vrouw is positief over de manier waarop de school nu te werk gaat. "Die zet zich voor honderd procent in om de kinderen toch hun diploma te laten halen. Maar daarvoor was het zooitje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl