NOS Voetbal

Technisch directeur Van Leeuwen: het is twee voor twaalf bij FC Twente

Van Leeuwen: het is twee voor twaalf bij FC Twente

FC Twente heeft zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen achter de rug. Maar de 10-0 tegen vierdeklasser GFC Goor is niet het gespreksonderwerp in Enschede. Dat de club op de rand van een faillissement staat, houdt de gemoederen in Twente bezig.

Na de degradatie naar de eerste divisie, die sinds kort door het leven gaat als de Keuken Kampioen Divisie, stapelen de problemen zich opnieuw op bij FC Twente.

Wéér draait alles om geld. Investeerders hebben acht miljoen euro toegezegd op voorwaarde dat de gemeente garant staat voor zeven miljoen. En dat zit er voorlopig niet in. FC Twente-voorzitter Erik Velderman zal vanavond tijdens een besloten zitting van de zogenoemde rekeningencommissie van de gemeenteraad een pleidooi houden voor extra steun voor de club.

Ted van Leeuwen

Technisch directeur Ted van Leeuwen, sinds enkele dagen officieel in dienst en terug van weggeweest na een periode bij het Deense Esbjerg, weet dat de situatie bij FC Twente nijpend is.

"Het is zorgwekkend, maar Twente heeft ook ontzettend veel supporters en ontzettend veel sponsors. En die mensen doen er echt alles aan. Er is een beweging op gang gekomen na de degradatie. Dat vind ik echt ongehoord, bijna cult. Daar klampen we ons aan vast."

"Deze club is te groot om om te vallen", vervolgt Van Leeuwen, die tussen mei 2015 en oktober 2016 ook al actief was bij FC Twente. "Maar er zijn hele grote bedrijven ook weleens omgevallen. Iedereen moet weten dat het twee voor twaalf is."

Ondertussen tracht Van Leeuwen de selectie van de degradant van impulsen te voorzien, maar gemakkelijk gaat dat niet. Het financieel noodlijdende Twente heeft dringend nieuwe spelers nodig. "In een ideale wereld zou ik zeggen tussen de acht en de tien..."

Tot nu toe zijn Wout Brama (Central Coast Mariners), Tim Hölscher (Esbjerg), Ulrich Bapoh (VfL Bochum) en Matt Smith (Manchester City) aangetrokken, maar Van Leeuwen blijft de komende tijd overuren draaien.

Op 17 augustus begint FC Twente aan het avontuur in de eerste divisie, tegen mede-degradant Sparta Rotterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl