Dean Gorré als bondscoach van Suriname in 2015 ANP

Gorré terug als bondscoach van Suriname

tijd van publicatie

Dean Gorré keert terug als bondscoach van Suriname. De ex-prof van onder meer Feyenoord, FC Groningen en Ajax heeft een contract voor twee jaar getekend.

Gorré was in 2015 ook al coach van het Surinaamse elftal. Zijn dienstverband duurde toen niet langer dan twee verloren duels tegen Nicaragua in de tweede ronde van de WK-kwalificatie. De afgelopen maanden was Gorré actief als scout voor het Engelse Reading FC.

Zijn doel is om kwalificatie voor de Goldcup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben, af te dwingen. Dat kan via de Concacaf Nations League, die in september van start gaat. Op donderdag 6 september is Dominica de eerste tegenstander.

De laatste officiële interland van Suriname, de nummer 153 van de FIFA-ranglijst, was op 7 januari 2017.

In mei 2015 oefenden Curaçao, dat toen onder leiding stond van bondscoach Patrick Kluivert, en Suriname, onder leiding van Dean Gorré, tegen elkaar in Almere.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Curaçao - Suriname, Kluivert vs Gorré

Terug naar de jaren zeventig

Gorré heeft zichzelf ten doel gesteld om de Surinaamse internationals meer bekendheid in binnen- en buitenland te geven, zodat ze als rolmodel voor jonge Surinamers kunnen gaan fungeren. "In de jaren zeventig stond het Surinaamse voetbal op een hoog niveau. Dat willen we weer terug."

De beste prestatie van Suriname was de zesde plaats bij de Gold Cup in 1977. Sindsdien wist het land zich alleen in 1985 te plaatsen voor het eindtoernooi. In 2001 plaatste Suriname zich voor het laatste voor de Caribbean Cup, het toernooi dat afgelopen jaar werd gewonnen door Curaçao.

In tegenstelling tot het succesvolle Curaçao bestaat de Surinaamse selectie uitsluitend uit spelers die in de Surinaamse competitie actief zijn. Reden voor sommige Surinaamse supporters om te dromen van een elftal vol eredivisiespelers.

STER Reclame