NOS Sport

Den Bosch wacht in 2019 invasie bij WK handboogschieten

120 landen, 1.000 atleten, 22.000 hotelovernachtingen en 70.000 pijlen. Den Bosch wacht volgend jaar een heuse invasie van de internationale handboogsportwereld die voor de wereldkampioenschappen (van 3 tot en met 16 juni) naar de Noord-Brabantse hoofdstad afreist.

WK handboogschieten 2019 in Den Bosch: 1.000 deelnemers en 70.000 pijlen

"We zijn een vestingstad en boogschutters hebben vroeger onze stad verdedigd. Dubai heeft bovendien niet zo'n mooie Sint-Jan op de achtergrond", gaf sportwethouder Huib van Olden van Den Bosch tekst en uitleg waarom zijn stad de WK toebedeeld heeft gekregen.

Ook sportief heeft Nederland het nodige in te brengen. Zo behoren onder anderen Steve Wijler, Rik van de Ven, Sjef van den Berg en Jan van Tongeren tot de mondiale top in de sport, die in de discipline recurve een olympische status heeft.

Van de Ven wint NK

Van den Berg, twee jaar geleden vierde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, staat te trappelen om in eigen land aan de WK te kunnen deelnemen. "Ik heb al een beetje gevoeld hoe het is om hier te staan", aldus de handboogschutter, die zondag op exact dezelfde plek brons won op de NK. Het goud was voor Van de Ven en het zilver voor Van Tongeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl