NOS Nieuws

3-jarig meisje overleden na steekpartij kinderfeest VS

Het 3-jarige meisje uit Idaho dat werd neergestoken op haar verjaardagsfeest, is overleden. Ze bezweek in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Vier andere kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud en drie volwassenen liggen nog altijd in het ziekenhuis. Sommigen van hen zijn er slecht aan toe. Een kind mocht het ziekenhuis verlaten.

Ze werden afgelopen weekend neergestoken door een 30-jarige Amerikaan. Het kinderfeest was in Boise, in de Amerikaanse staat Idaho. Het incident vond plaats bij een appartementencomplex waar veel vluchtelingen wonen. Onder de gewonden zijn vluchtelingen uit Syrië, Irak en Ethiopië.

De politiechef van Boise noemt het een daad van "puur kwaad". De verdachte wordt onder meer aangeklaagd voor moord. In Idaho kan de doodstraf worden opgelegd, maar de officier van justitie heeft nog niet beslist of die straf ook wordt geëist.

Gisteravond waren ongeveer 1500 mensen aanwezig bij een wake. Veel mensen brachten witte bloemen mee, als symbool voor de vrede. Die werden voor het stadhuis gelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl