Ivan Strinic en Luka Modric vieren de overwinning op Argentinië bij het WK in Rusland AFP

Het noodlijdende AC Milan heeft doelman Pepe Reina en linksback Ivan Strinic transfervrij aan de selectie toegevoegd. De 30-jarige Strinic, die met Kroatië nog altijd kans maakt op de wereldtitel, komt over van Sampdoria en tekende voor drie jaar.

De Spanjaard Reina (33), die zondag nog op de bank zat bij de uitschakeling van Spanje op het WK tegen Rusland, stond de afgelopen jaren onder de lat bij Napoli.

Of hij in Milaan gaat concurreren met Gianluigi Donnaruma of juist zijn opvolger is, is onduidelijk. De 19-jarige Italiaan is al lange tijd een van de meest begeerde doelmannen van Europa.

Pepe Reina in dienst van Napoli EPA

Afgelopen week werd AC Milan nog gestraft door de UEFA vanwege overtreding van de regels van Financial Fair Play. Omdat de club in de afgelopen drie seizoenen aanzienlijk meer geld uitgaf dan dat er binnenkwam, mag Milan de komende twee seizoenen niet deelnemen aan Europees voetbal.

De voormalige Europese grootmacht kwam vorig jaar in Chinese handen. Een consortium onder leiding van zakenman Li Yonghong nam de club voor 740 miljoen euro over van Silvio Berlusconi. De Chinezen pakten vorige zomer flink door en trokken voor bijna 200 miljoen euro aan nieuwe spelers aan.

Paris Saint-Germain verkoopt verdediger

Ook Paris Saint-Germain liet zich de afgelopen jaren bepaald niet onbetuigd op het transfervlak. De Parijzenaren wisten echter op creatieve wijze sancties vanwege Financial Fair Play te vermijden.

Door Kylian Mbappé bijvoorbeeld een seizoen te huren van AS Monaco met een verplichte optie tot koop, kwam diens transfersom van 180 miljoen niet in hetzelfde boekjaar terecht als de 222 miljoen euro van Neymar.

Desondanks zat PSG dringend verlegen om inkomsten en heeft die gevonden door afscheid te nemen van linksback Yuri Berchiche. De Spaanse back kwam vorig jaar over voor 16 miljoen van Real Sociedad en vertrekt nu voor een bedrag tussen de 23 en 25 miljoen naar de Baskische concurrent Athletic Club uit Bilbao.

Yuri Berchiche in actie voor Paris Saint-Germain AFP

De 28-jarige Berchiche speelde ook al in de jeugdopleiding van Athletic. Na de eerdere transfers van Javier Pastore (20 miljoen euro naar AS Roma) en Odsonne Edouard (10 miljoen naar Celtic) heeft PSG nu al meer dan 50 miljoen euro terugverdiend.

Dat was precies het bedrag dat PSG na een inspectie van de UEFA moest genereren voor het begin van het nieuwe seizoen.

STER reclame