De beslissende strafschop van de Kroaat Rakitic tegen Denemarken, het moment dat door tal van KPN-abonnees werd gemist
NOS Nieuws

Tv's van KPN-abonnees op zwart bij beslissende penalty door kinderslot

Chagrijn gisteravond in vele huiskamers. Terwijl de penaltyserie in de achtste finale van het WK tussen Kroatië en Denemarken afstevende op een zenuwslopende ontknoping, sprong de tv bij tal van abonnees van KPN op zwart. De reden? Het kinderslot schakelde zichzelf in.

In de tv-gids zou om 22.45 uur eigenlijk Klem beginnen, een dramaserie die volgens de Kijkwijzer alleen bekeken mag worden door kinderen van 12 jaar en ouder. De tv-gids in de digitale KPN-ontvangers had alleen geen rekening gehouden met het uitlopen van het WK-duel. Zodoende schakelde op het beginmoment van Klem de kinderbeveiliging in, net op het moment dat de Kroaat Rakitic aanlegde voor de beslissende strafschop.

Getroffen KPN-abonnees trokken naar Twitter om hun onvrede te uiten.

De klantenservice van het telecombedrijf heeft al de hele ochtend de handen vol aan het reageren op de teleurgestelde klanten. KPN spreekt van "een beroerde timing" en maakt zijn excuses, maar benadrukt dat het verder weinig kan doen om zoiets in de toekomst te voorkomen.

Het kinderslot slaat aan op basis van wat er in de digitale gids staat. "En de gids ligt minstens een week van tevoren al vast", legt de klantenservice uit op Twitter. "Zodra de gids beschikbaar is, kunnen wijzigingen niet meer worden doorgevoerd. De omroepen proberen wel enige rekening met uitloop van een wedstrijd te houden, maar dat kan in beperkte mate. Bij strafschoppen is het dus helaas mogelijk dat het slot voorbij het eindpunt van het programma ligt dat de omroep ruim een week eerder heeft doorgegeven."

Een woordvoerster van KPN laat weten dat het "normaal gesproken" altijd goed gaat: "Dan passen we de techniek aan als iets dreigt uit te lopen. Nu lukte dat door een samenloop van omstandigheden niet. We gaan er de komende wedstrijden alles aan doen om te zorgen dat dit niet nog eens gebeurt."

KPN-klanten kunnen het kinderslot (tijdelijk) uitzetten met een pincode. Via deze link is die code gemakkelijk op te vragen. Kroatië - Denemarken was gisteravond het best bekeken programma op de Nederlandse tv. Ruim 2,5 miljoen mensen zagen hoe de Kroaten de Denen na strafschoppen uitschakelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl