Agenten doen onderzoek op de plaats waar de steekpartij plaatsvond
NOS Nieuws

Amerikaan steekt zes kinderen neer op kinderfeest

Een 30-jarige man heeft op een kinderfeestje in Boise, in de Amerikaanse staat Idaho, zes kinderen neergestoken. In totaal raakten negen mensen gewond bij de steekpartij.

Een van de gewonden is het meisje van 3 dat haar verjaardag vierde. De andere neergestoken kinderen zijn tussen de 4 en 12 jaar oud. Drie volwassenen raakten gewond toen ze de dader probeerden tegen te houden.

Sommige slachtoffers zijn levensgevaarlijk gewond. Volgens de politie zullen ze hun leven lang "op een zeer negatieve manier" last houden van de steekpartij.

Vluchtelingengezinnen

Het incident vond plaats bij een appartementencomplex waarin veel vluchtelingen wonen. De slachtoffers zijn afkomstig uit gezinnen die zijn gevlucht uit Syrië, Ethiopië en Irak.

De dader, door de politie geïdentificeerd als Timmy Kinner, is geen vluchteling. Hij verbleef in het complex bij een vrouw die hem tijdelijk onderdak had aangeboden. Vrijdag had ze Kinner verzocht het huis te verlaten, omdat hij zich vreemd gedroeg.

Kinner vertrok zonder zonder stennis te maken. Zaterdagavond keerde hij plots terug en begon op het feest om zich heen te steken.

"Aanval op meest kwetsbaren"

De politie tast nog in het duister als het gaat om het motief van Kinner. Er zijn geen aanwijzingen dat de aanval specifiek gericht was tegen vluchtelingen. De dader is een bekende van de politie in meerdere staten en zat al eens in de gevangenis.

De slachtoffers woonden pas recent in de stad. De politie spreekt van "een aanval op de kwetsbaarste mensen in onze samenleving". Burgemeester Bieter veroordeelde de "verschrikkelijke aanslag" op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl