Lasse Schöne voelde zich "helemaal leeg van binnen" na de verloren strafschoppenthriller met Denemarken tegen Kroatië in de achtste finales van het WK. "Dit doet pijn, maar ik ben ervan overtuigd dat we hier als team sterker uitkomen."

Schöne: we kunnen trots zijn, maar nu overheerst de leegte

De speler van Ajax was - naast Christian Eriksen en Nicolai Jørgensen - een van de drie Denen die in de penaltyreeks faalde. "Ik was van plan de keeper de andere hoek in te sturen, maar hij pakte 'm goed. Of ik schoot de bal gewoon slecht binnen. Maar drie van de vijf strafschoppen missen, dat is te veel."

Toch was Schöne ook in staat om de positieve punten eruit te pikken. "Toch hebben we het fantastisch gedaan, want we hebben achttien à negentien wedstrijden niet verloren." De laatste nederlaag van de Denen was op 11 oktober 2016 in Kopenhagen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro.

Schmeichel: kans laten liggen

Doelman Kasper Schmeichel, die in de wedstrijd drie strafschoppen keerde, waarvan twee in de penaltyserie, meende dat Denemarken het had laten liggen.

"Ik denk dat we de kans hadden om verder te komen. Ik had het gevoel dat we de betere ploeg waren in de tweede helft en in de verlenging", zei de keeper van Leicester City, die door de FIFA wel tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen.

Luka Modric was vanzelfsprekend een gelukkig man. Hij miste in de verlenging een strafschop, maar herstelde zijn fout in de strafschoppenreeks door toen wel raak te schieten. De gemiste strafschop zat hem echter nog flink dwars. "Dat was moeilijk te accepteren, omdat ik nota bene 's ochtends nog heb zitten bestuderen hoe te scoren tegen Schmeichel", zei de aanvoerder.

Suker heeft moeten lijden

Davor Suker, sterspeler van het Kroatische elftal dat in 1998 ten koste van Oranje derde werd op het WK in Frankrijk en tegenwoordig voorzitter is van de Kroatische voetbalbond, was trots op zijn team. "We hebben moeten lijden in de verlenging en in de strafschoppenserie, maar het team heeft het fantastisch gedaan."

Een vergelijking tussen het succeselftal van 1998 en de huidige nationale ploeg wenste Suker niet te maken. "We moeten niet naar de historie kijken. Dit team en de coach kunnen nu zelf historie schrijven."

Suker: enorm trots op op de spelers

STER reclame