NOS Voetbal

Spanje kan uitschakeling niet bevatten: een moeilijk moment

Zo groot als de euforie was bij Rusland, zo groot was het ongeloof bij Spanje na de uitschakeling door penalty's op het WK. "Het is moeilijk te geloven dat Spanje is uitgeschakeld na zo'n wedstrijd", liet aanvoerder Sergio Ramos weten.

"Het is altijd lastig om uitgeschakeld te worden en om je daar overheen te zetten. We hebben alles gegeven, ons team heeft bijna de hele wedstrijd gedomineerd. We hebben continu kansen gecreëerd en met hart en ziel gespeeld", vervolgde hij.

"Er zit veel pijn in de selectie", voegde bondscoach Fernando Hierro toe. "We hadden hoge verwachtingen van dit WK, maar het heeft niet zo mogen zijn. De spelers hebben alles gegeven, ik heb geen kritiek op ze."

Ramos: "Dit is een moeilijk moment. Het WK is de droom van elke sporter en uitschakeling is erg pijnlijk."

Fernando Hierro kust Sergio Ramos

De Russische doelman Igor Akinfejev kon zijn geluk niet op. Door in de penaltyreeks twee inzetten te stoppen, werd de doelman de held van zijn land. "We zijn bekaf. We zijn blij, maar ook bekaf", sprak Akinfejev na afloop. "We konden alleen verdedigen en waren uit op strafschoppen. Spanje is gewoon enorm sterk."

"Ik zei vooraf al dat we hier ver konden komen", ging Akinfejev verder. "We draaien een geweldig WK. Ook de supporters van andere landen zien hoe goed de sfeer in Rusland is, dat wij echt kunnen voetballen en een feest kunnen neerzetten."

Hiddink mag op de Russische bank zitten

In aanloop naar deze wedstrijd kwam Guus Hiddink langs bij de Russen om ze als oud-bondscoach succes te wensen. Van de huidige bondscoach, Stanislav Tsjertsjesov, mag de Nederlander nu voor iedere wedstrijd wel langskomen.

"Hij heeft een koers uitgezet en ik moet zeggen dat hij dat goed heeft gedaan. Als hij tijd heeft, mag hij weer langskomen", zei Tsjertsjesov. "En als het van de FIFA mag, mag hij er ook bij komen zitten op de bank."

Bondscoach Rusland: Hiddink mag op de bank komen zitten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl