Het strand bij Scheveningen
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

'Ga niet met je luchtbedje de zee op!'

Het is levensgevaarlijk om vandaag met je luchtbedje of andere drijfmiddelen het water op te gaan, waarschuwt de Haagse reddingsbrigade. Er staat een sterke aflandige wind.

Ook Noord-Hollandse reddingsbrigades waarschuwen voor muien en aflandige wind. In Wijk aan Zee en Egmond aan Zee kwam dit weekend al een aantal zwemmers in de problemen door de stroming, meldt NH Nieuws.

"Je waait binnen no time naar Engeland! Wij zullen vandaag daarom alle drijfmiddelen preventief uit het water halen!", aldus de Haagse reddingsbrigade op Twitter.

Het gevaar van een aflandige wind zoals vandaag is dat die de bovenlaag van het zeewater vanaf het strand de zee in blaast. Om die reden raadt de reddingsbrigade het af om achter een afgedreven drijfmiddel zoals opblaasbal, krokodil of luchtbed aan te zwemmen.

"Het kan dan heel gevaarlijk worden. Het terug zwemmen naar het strand zal moeilijker zijn dan de zee in. Of onmogelijk als je zelf niet goed kan zwemmen of een slechte conditie hebt", laat een woordvoerder op Omroep West weten.

Er wordt ook gewaarschuwd voor veel kwallen op het strand, een bekend bijverschijnsel van oostenwind.

Waarschuwing voor muien in de Noordzee

Advertentie via Ster.nl