NOS Sport

Bagnaia wint Moto2 in Assen, Bendsneyder zeventiende

Bagnaia leidt van begin tot eind in Moto2

Francesco Bagnaia heeft in de Moto2-klasse de 88ste editie van de TT gewonnen. De Italiaan, leider in het WK-klassement, reed van start tot finish op kop in het zonovergoten Assen.

Bo Bendsneyder eindigde op de veertiende positie en leek zijn eerste WK-punten van dit seizoen te pakken, maar werd door een tijdstraf wegens het afsnijden van een bochtensectie teruggezet naar de zeventiende - en puntloze - plaats.

Bendsneyder had juist een puike race gereden. De enige vaste Nederlandse coureur in de Moto2 startte de race op de 23ste stek en wist zich knap naar voren te rijden.

Bendsneyder toch tevreden

"Ik zag de straf op het dashboard al voorbij komen, dus ik wist dat een gat moest slaan", vertelde Bendsneyder na de race. "Uiteindelijk lukt dat niet. Dat is jammer."

Bendsneyder: laten zien dat we het kunnen

Toch was de coureur tevreden, want hij had wel een goede start. Hij raakte de gewonnen plekken echter kwijt omdat hij even buiten de baan raakte.

"Ik was in het begin van de race al aan het glijden met het achterwiel, maar ik wist dat dat anderen ook zou overkomen", aldus Bendsneyder. "Dat zou de kans zijn om toe te slaan. Dat is ook gebeurd."

De focus ging bij de Tech 3 Racing-coureur direct alweer naar de volgende race. "Nu moeten we gaan werken om het begin van de race nog beter te gaan krijgen."

Bo Bendsneyder

Volgend jaar in de MotoGP

Bagnaia, lid van het opleidingsteam van Valentino Rossi en voor volgend jaar al zeker van een MotoGP-contract, was prima weg op het circuit in Assen. Achter hem vormde zich een groepje met Marcel Schrötter, Alex Márquez, Joan Mir en Lorenzo Baldassarri. Die laatste had zich snel naar voren geknokt, maar een lekke band kostte hem uiteindelijk het podium.

Fabio Quartararo stoomde in de slotfase van de race op en hield Márquez uiteindelijk van de tweede plaats af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl