NOS Wielrennen

NK mannen op de weg: wielerwatchers zien kansen voor Groenewegen

De NOS-wielerwatchers zijn het erover eens, de NK wielrennen zondag zijn een ideale prooi voor Dylan Groenewegen. De renner van Lotto-Jumbo is volgens de wielervolgers de topfavoriet om na 221 kilometer als eerste over de streep te komen.

De laatste kilometers zijn vrij onoverzichtelijk, de renners moeten door verschillende bochten om te finishen op de Scheldeweg in Hoogerheide.

Groenewegen in Noorwegen

"Als het echt een cleane massasprint is, is Dylan Groenewegen niet te kloppen", denkt Lippens. "Het kan dan onoverzichtelijk zijn, maar Groenewegen hoeft geen echte trein te hebben. Hij moet in de laatste kilometer worden afgezet en dan denk ik dat hij een wiel kan kiezen en het af kan maken."

Groenewegen is dit jaar uiterst succesvol. De 25-jarige sprinter won al 9 keer dit seizoen en maakt zich op voor de Tour de France. Daar ligt de kans om het geel te pakken. De eerste rit is namelijk ideaal voor sprinters.

De favorieten volgens de NOS-wielerwatchers

Kock Lippens Ducrot Nelissen Van den Berg
***** Groenewegen Groenewegen M. van der Poel Groenewegen Groenewegen
**** Terpstra M. van der Poel Van Baarle Van Trijp Van Baarle
*** Jakobsen Van Poppel Groenewegen Sinkeldam M. van der Poel
** M. Van der Poel Sinkeldam De Kort Wippert Terpstra
* Sinkeldam Teunissen Hofland Terpstra Jakobsen

Van der Poel

Thuisfavoriet is toch wel Mathieu van der Poel. De veldrijder en mountainbiker woont dan wel in België, maar is onlosmakelijk verbonden met de geboortegrond van zijn vader Adrie van der Poel.

"In een ontregelde sprint kan het best zo zijn dat Mathieu van der Poel gaat verrassen", denkt Lippens. "Het is zijn thuiswedstrijd en hoe Van der Poel een paar weken geleden Nacer Bouhanni in de Ronde van Limburg wist te kloppen geeft wel vertrouwen dat hij het op de Brabantse Wal ook kan afmaken."

Ondanks dat een sprint voor de hand ligt zou het ook heel goed mogelijk kunnen zijn dat er slechts een kleine groep aankomt bij de finish. "Als er een aanval komt met iemand van Sunweb, Roompot en Lotto-Jumbo weet ik niet wie er achteraan gaat rijden. Mocht dat gebeuren denk ik dat Mike Teunissen een renner is die het zou kunnen afmaken."

Sinkeldam wint NK op de weg, Wippert juicht voor niks

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl