Rafael van der Vaart
NOS Voetbal

Van der Vaart traint mee bij PEC Zwolle

Rafael van der Vaart traint vanaf maandag mee met de selectie van PEC Zwolle. De middenvelder wil bij de nummer negen van het afgelopen eredivisieseizoen zijn conditie op peil brengen.

Van der Vaart kwam bij PEC terecht door zijn goede contact met trainer John van 't Schip. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Ajax en het Nederlands elftal.

NOS

"We waren allebei bij de NOS voor het WK en we raakten met elkaar in gesprek", zei Van der Vaart in Langs de Lijn En Omstreken. "Hij (Van 't Schip, red.) is een van de belangrijkste personen in mijn carrière. Hij had mij al bij de B1 van Ajax onder zijn hoede."

Of het tot een contract gaat leiden, dat is nog onzeker. "Omdat ik in Denemarken woon, wil ik het liefst daar blijven voetballen. Maar ik ben sowieso tot en met 15 juli hier, voor het WK."

Transfervrij

De 35-jarige Van der Vaart zit momenteel zonder club, nadat het Deense FC Midtjylland zijn contract niet heeft verlengd.

De oud-speler van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Real Betis gaf in maart in Studio Voetbal nog aan graag nog een seizoen te willen voetballen.

Of er een mogelijkheid bestaat dat Van der Vaart komend seizoen in het shirt van PEC Zwolle zijn rentree maakt in de eredivisie, valt volgens PEC-directeur Gerard Nijkamp op dit moment nog niet te zeggen. "Eerst maar eens fit worden, dat is de prioriteit."

Van der Vaart: wil nog graag jaartje voetballen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl