NOS Voetbal

Weghorst was er na eerste gesprek met Wolfsburg meteen uit

Wout Weghorst nam donderdagavond met een brede glimlach plaats op de bank bij Studio Rusland. Niet om het niemendalletje tussen Engeland en België te analyseren, maar vooral om te praten over zijn transfer naar VfL Wolfsburg.

Complimenten Weghorst in Studio Rusland voor Wolfsburg-transfer

Het werd geen Premier League, maar de Bundesliga voor Weghorst. "Ik ben er heel blij mee. Als ik vooraf had mogen kiezen, dan was dit de route geweest", vertelde de spits, die al maandenlang door Wolfsburg werd begeerd.

"Ik heb een tijd geleden voor het eerst met de club gesproken. Met de trainer en de technisch directeur. Toen ik na die gesprekken naar huis reed, belde ik mijn vriendin al op met de mededeling: 'dit moet 'm worden'."

Informatie inwinnen

Weghorst, die AZ achter zich laat en in het verleden ook voor Heracles Almelo en FC Emmen uitkwam, liet zich door Jeffrey Bruma en Paul Verhaegh - beiden staan nog bij de Duitse club onder contract - en voormalig Wolfsburg-spits Bas Dost bijpraten over de club.

"Ik denk dat de Duitse competitie goed bij mij past, qua mentaliteit en de manier hoe men over voetbal denkt", zei Weghorst eerder deze week al op NPO Radio 1. "De mensen leven daar voor het voetbal. Wolfsburg is bovendien een club waar spelers beter worden gemaakt. Dus samenvattend denk ik dat het heel goed bij mij past."

In Studio Rusland gaf Rafael van der Vaart, een Bundesliga-kenner door zijn verleden bij Hamburger SV, een compliment aan Weghorst voor diens transfer.

"Het is voor Wout een prachtige stap. Ik denk dat hij dit ook niet had verwacht toen hij nog bij Heracles liep te ballen. Ik denk dat dit voor hem de juiste zet is", zei de oud-international.

Hij gaf Weghorst direct een tip mee: "In Duitsland is één ding belangrijk: als je scoort, is het goed. Je mag daar de hele wedstrijd geen knikker raken, maar als je scoort, ben je de held."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl